Autor: Kaspar Oja • 3. mai 2023

Kaspar Oja: alampalga tõstmine suurendab tõenäoliselt hinnatõusu

Miinimumpalga arutelus keskenduvad rääkijad harilikult palgavaesuse vähendamisele ja töökohtade võimalikule vähenemisele. Vähem on aga juttu kolmandast võimalikust mõjust: hinnatõusust, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Ökonomist Kaspar Oja toob miinimumpalga tõstmisel esile mitu võimalikku mõju
Foto: Liis Treimann

Teoreetikud toovad miinimumpalga varjuküljena sageli välja asjaolu, et miinimumpalga tõus surub väiksemate oskuste ja võimalustega tööotsijad tööturult välja ning sedasi suureneb struktuurne tööpuudus. Empiirilised uuringud, millega on püütud seda mõju mõõta, jõuavad aga sageli järeldusele, et miinimumpalga mõju tööhõivele on pigem väike.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700