Autor: Emöke Sogenbits • 15. märts 2024

Riik ei tee ettevõtja elu kergeks, avaliku sektori palgatõus on ligi kaks korda kõrgem erasektorist

Erasektor jälgib pingsalt kulusid, otsib lisandväärtust ja efektiivsust, samal ajal avalik sektor lihtsalt kasvab, on kriitiline meditsiinitarvikute tootja Raumedic Estonia juht Emöke Sogenbits.
Raumedic Estonia juht Emöke Sogenbits.
Foto: Raul Mee

Palkadega tegelemine on alati raske küsimus. Kahjuks ei tee riik siin ettevõtjate elu sugugi kergemaks – ühelt poolt tõusevad maksud ja hinnad ning inimeste rahaline seis halveneb, teiselt poolt on avaliku sektori palgatõus ligi kaks korda suurem kui erasektoris. Kust aga tuleb raha avalikku sektorisse?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700