Autor: Kadri Härginen • 27. märts 2024

Kutsehaiguste kahjunõuded: kuidas saab tööandja end kutsehaiguste kahjunõuete vastu kaitsta?

Leidub mitu võimalust, kuidas tööandjad saavad end kutsehaiguste vaidluses paremini kaitsta, kirjutab advokaadibüroo Sorainen partner Kadri Härginen.
“Enamasti ajendab tööandjaid kohtusse minema just selline ebaõiglus, kus tööandja teab, et töötaja enda tervisekäitumine on olnud halb, aga diagnoosi määramisel sellega arvestamist tööandjale välja ei paista,” kirjutab Soraineni partner Kadri Härginen
Foto: Liina Agur

Palgauudised.ee kajastas ühte üsna tüüpilist kutsehaigusest põhjustatud sissetuleku languse juhtumit. Inimene töötas pikka aega ühe tööandja juures, kuid pärast töösuhte lõppu esitas tema vastu kahjunõude, kuna vahepealsel ajal diagnoositi töötajal kutsehaigus. See ei võimaldanud tal pärast töölt lahkumist samaväärset tööd teha ega sama suurt tasu teenida.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700