Autorid: Karin Madisson, Karl Oskar Pungas • 22. mai 2024

Eksperdid: riigil on trahv soolas ja ettevõtetel kaelas uus kohustus

Eesti viivitas nn vilepuhuja kaitse seaduse vastuvõtmisega sedavõrd kaua, et nüüd on soolas enam kui poole miljoni euro suurune trahv. Milliseid kohustusi toob uus seadus, selgitavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning jurist Karl Oskar Pungas.
“Enamus riike on vilepuhuja kaitse seaduse kehtestanud nii, et teavitaja saab kaitse kõigist tööalastest rikkumistest teavitamise korral. Eestis mindi aga osade erakondade vastuseisu tõttu seda teed, et kaitse tagatakse vaid väga spetsiifiliste Euroopa Liidu õiguse rikkumistest teavitamiste korral,” kirjutavad Karin Madisson ja Karl Oskar Pungas advokaadibüroost Sorainen
Foto: Erakogu

Riigikogu võttis 15. mail vastu nn vilepuhuja kaitse seaduse. Eesti ja Poola olid ainsad riigid, kel oli see Euroopa Liidu direktiiv veel üle võtmata.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700