Autor: Neeme Korv • 26. jaanuar 2022

Uus aruandekohustus toob ettevõtjale mõnel juhul üle 10 000 euro lisakulusid

Kaubandus-tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja Marko Udras
Foto: Raul Mee
Juunist peavad ettevõtted hakkama autoritele ja esitajatele andma kord aastas teavet nende teoste ja esituste kasutamise kohta, mis võib mõne ettevõtte halduskulusid suurendada enam kui 10 000 euro võrra aastas, rääkis kaubandus-tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja Marko Udras.

Udrase hinnangul on uue aruandluskohutuse ümber veel palju segadust ja lahtiseid otsi. Näiteks pole selge, millal töösuhte puhul ettevõte enda töötajatele aruandlust esitama ei pea. Udras selgitas, kuidas peaks ettevõtja praeguse info põhjal tegutsema, et uue kohustuse täitmine võimalikult kiirelt ja valutult kulgema hakkaks.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700