Autor: Meelis Mandel • 25. mai 2022

Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma

Konkursi parim juht finalistid rääkisid Äripäeva raadio saates "Kuum tool" muu hulgas ka tippjuhtide tasustamisest. Finaali jõudnud börsifirmade - Madis Toomsalu ja Aavo Kärmase - juhtide tasud on kordades suuremad kui avalikus sektoris toimetaval Kätlin Alvelal. Palgad peavad ühtlustuma, leidsid nad saates.
Foto: Joanna Jõhvikas/Äripäev
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.

"Olen palgaläbirääkimisi pidanud aastaid ja missioonitunnet on jagunud, aga missioonitundega laenu ei maksa," rääkis Kätlin Alvela. Parim juht 2022 Madis Toomsalu, Aavo Kärmas ja Kätlin Alvela rääkisid saates veel Eesti juhtide kvaliteedist, kuidas saada ja olla pikalt edukas juht, milliseid juhte eeskujuks toovad ja mida teha rumalate juhtidega.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700