Autor: Hando Sinisalu • 9. jaanuar 2023

Muudatused tööõiguses: kaugtööga seotud seadused järgivad nüüd päriselu

Tööõiguses on sel aastal toimunud päris palju muudatusi ning olulisemad neist puudutavad kaugtöö reguleerimist. “Legaliseeriti see, mis oli paari viimase aastaga praktikaks kujunenud,” rääkis hommikuprogrammis raamatupidamisbüroo Robby&Bobby juht Krista Teearu.
Raamatupidamisbüroo Robby&Bobby juht ja ÄP raamatupidamise teabevara peatoimetajat Krista Teearu
Foto: Raul Mee

“Töötajal ei ole õigust nõuda kaugtööle minekut, see toimib kokkuleppel. Samamoodi on töökoha sisustusega – kui kontoris on töökoht sisustatud, ei ole tööandja kohustatud veel teist täistöökohta sisustama,” kirjeldab Teearu muudatusi. Sisuliselt on kaugtöö puhul paika pandud tööandja vastutuse ulatus.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700