Autor: Hando Sinisalu • 26. mai 2023

Ida-Virumaal hakkab õpetaja teenima 2600 eurot

Olenevalt töökoormusest saavad õpetajad Eestis hetkel umbes 1700 eurot brutopalka, kuid eesti keelt valdavad õpetajad hakkavad Ida-Virumaal saama 2600 eurot, rääkis Äripäeva raadios Ida-Viru Haridusklastri koordinaator Kerda Eiert.
Kreenholm
Foto: Liis Treimann

Kerda Eierti sõnul pakutakse sellist palka õpetajatele, sest Ida-Virumaal vajatakse väga eesti keelt kõnelevaid inimesi. „Eesti keelt kõnelevaid inimesi on siin vähe ja kui me räägime eestikeelsele õppele üleminekust, siis paratamatult meie enda ressurssidest jääb puudu ja paratamatult on raha see, mis paneb ikkagi inimesed lõpuks liikuma,“ lisas Eiert.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700