Autor: Tarmo Virki • 1. november 2023

Idufirmad koondavad, kuid neil ei lähe tingimata halvasti

Kuigi idufirmad teatavad järjepanu pankrotist, töötajate koondamisest ja raskustest raha kaasamisel, siis sektoris ei ole asjalood üldse nii dramaatilised, kui võib pealkirjadest tunduda, selgitas saates "Kuum tool" äriinglite võrgustiku EstBAN uus juht Lauri Antalainen.
EstBANi president Lauri Antalainen on start-up sektori lähituleviku suhtes optimislik
Foto: Andras Kralla
Loe lisaks
TOP10: koondamislaine idufirmades

Juunist EstBANi etteotsa asunud Antalaineni sõnul on idufirmad ettenägelikud ja koondavad selleks, et vähendada kulusid. “Nii mõnelgi ettevõttel, kes on tublisti koondanud, ei lähe üldse halvasti, vaid läheb hoopiski hästi,” rääkis ta.

Järgmised rahakaasamised tõotavad idufirmadel tulla keerulisemad ning kulude vähendamine aitab aega võita. Põhjustest, miks riskikapitalifondide mahud vähenevad, toob Antalainen välja väga heade alternatiivide tekke – hoiuste eest makstakse väga kõrget intressi.

Idusektori seisukorda hinnates ütleb Antalainen, et üldpilt pole sugugi hull, kuid paar aastat tagasi oli olukord roosilisem.

Antalainen räägib saates veel, kuidas mõjutab investeeringuid IPO-turg ja kui kaalutletud investorid praegu on. Juttu tuli äriingliks saamisest, suurimatest riskidest selle juures, tüüpilisematest vigadest, mida alustajad teevad ja kuidas mängukiirendiga tootlus seitsmekordistati.

Kuula saadet siit:

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700