Autorid: Karl-Eduard Salumäe, Kristjan Kurg • 15. november 2023

Töötajate põud survestab ettevõtjaid palka tõstma isegi languse ajal

Äripäeva Infopanga küsitletud ettevõtjad prognoosivad kasumlikkuse langust, kuid aastaid kestnud töötajate puudus sunnib neid endiselt palka tõstma ja uusi inimesi värbama, rääkis Infopanga konkurentsianalüütik Sigrid Kõiv.
Tööjõupuuduse hirm sunnib ettevõtjaid isegi languse taustal värbama ja palka tõstma
Foto: Raul Mee

“Selles olukorras, kus müügitulu väga paljudes sektorites ei tõuse, kasumlikkus kahaneb, prognoositakse ikkagi töötajate arvule paljudes kohtades väikest kasvu, isegi kui nähtavat põhjust ei ole,” rääkis Kõiv. “Mõttekäik on selline, kui tuleb hea inimene, võtan ta ikkagi tööle, sest varsti on jälle kasv, siis mul pole teda võtta.”

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700