Autor: Eve Noormägi • 27. november 2023

Töötaja hobid ei ole tööandja asi

„Teabevara tunnis“ võtame luubi alla värbamise. Oleme harjunud, et tulevane tööandja tunneb huvi meie hobide ja harjumuste kohta. Tuleb aga välja, et sellise info küsimisel ei ole mingit alust ehk tööandja ei pea teadma, millega töötaja vabal ajal tegeleb.
Fotol vasakult: Eve Noormägi, Eva-Maria Kullamäe-Kuur, Pirkko-Liis Harkmaa ja Külli Gutmann.
Foto: Andres Laanem

Uurime, kas ja mil viisil tohib kandidaadi kohta teha taustauuringut ning kellelt võib kandidaadi kohta küsida soovitust. Räägime ka proovipäevadest ja kodutööst – kas need peaksid olema tasustatud? Rääkimata ei saa jätta ka võrdsest kohtlemisest.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700