Autor: Sigrid Hiis • 26. jaanuar 2024

Organisatsioonipsühholoog: vaikivad töötajad näitavad ebapiisavat turvatunnet

Psühholoogiliselt ebaturvaline töökoht tapab uute ideede sünni ja summutab inimeste teotahte. Kuidas ära tunda sellist töökeskkonda ning luua õhustik, kus töötajad tunnevad, et võivad oma arvamusi avaldada ning nende roll ettevõttes on oluline, jagab sertifitseeritud coach ja organisatsioonipsühholoogia edendaja Liina Kadari.
Liina Kadari, Ave Laas ja moderaator Joonas Hellerma konverentsil "Meelerahu 2023".
Foto: Erakogu

Kõik ideed ja mõtted ei ole geniaalsed ning sellepärast filtreerime me töökohal üsna palju, mida ja millal öelda. „Me anname päeva jooksul igale toimunud olukorrale mikrohinnangu ning selle pealt otsustame, kuidas edaspidi käitume või mida ütleme. Selle tulemusena otsustame inimestena tihti, et mugavam on tööl käia, kui me alati oma arvamust ei avalda. Keskkondades, kus ka tööandja ei soodusta oma arvamuse avaldamist ja töötajad massiliselt pigem vaikivad, tekib nii-öelda vaikuse epideemia,“ räägib Kadari.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700