Autor: Eve Noormägi • 19. veebruar 2024

Töövõtuleping maandab projekti riske, kui teed seda õigesti

Saates „Teabevara tund“ uurime erinevaid olukordi töövõtulepingutes ning nendega kaasnevaid riske ja võimalikke tagajärgi projektidele.
Fotol vasakult: Merili Laansoo ja Eve Noormägi
Foto: Andres Laanem
Loe lisaks
Tööleping vs käsundusleping – kas tead, millal mida kasutada?

Erisuguste lepingute mõistmine ja nendest tulenevate probleemide lahendamine on keeruline nii töövõtjale kui tellijale. Kuidas maandada riske, mida teha, kui lepingu täitmine on ohus, ja kuidas käituda, kui tekivad probleemid? Nendele ja paljudele teistele küsimustele annavad vastused advokaadid Karin Ploom ning Merili Laansoo advokaadibüroost Lindeberg. Küsib Äripäeva teabevara projektijuht-toimetaja Eve Noormägi.

Loe lisaks
Töötamine võlaõigusliku lepingu alusel – millal ja miks?

Saad ülevaate töövõtulepingute olemusest, töövõtja ning tellija õigustest ja kohustustest, samuti pandiõigusest ja leppetrahvidest lepingute kontekstis. Kas teadsid, et töövõtja võib nõuda hüpoteegi seadmist objektile, kui maksetega on probleeme? Või millised on tagajärjed, kui lepinguid suuliselt sõlmitakse, aga hiljem tekkinud arusaamatusi tõendama peab? Advokaatide selgitused aitavad töölepinguid professionaalsemalt koostada ning hoida ehitusprojekte plaanipärasel kursil.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700