Autor: Anne Nurmi , Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 29. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kahju hüvitamise nõue töötaja vastu

Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Anne Nurmi
Foto: erakogu
Töösuhtes võib tekkida olukord, et töötaja on tööandjale oma tegevuse või ka tegevusetusega kahju tekitanud. Seejuures tuleb tähele panna, et tööandja kahju hüvitamise nõudele on seadusandja kehtestanud mitmeid erisusi.

Töölepingu seaduse (TLS) alusel kohustub töötaja hüvitama tööandjale tekitatud kahju. Töötaja tekitatud kahju võib olla lepinguline või lepinguväline.Seega tuleb töötaja poolt tööandjale tekitatud kahju hüvitise nõude puhul eelkõige tuvastada, kas töötaja on toime pannud töölepingu rikkumise, mille tagajärjel on tööandjale kahju tekkinud või on töötaja tekitanud tööandjale kahju lepinguvälistel alustel.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700