27. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtutäiturite aktid

BDO Eesti raamatupidaja Liina Tiivoja
Foto: erakogu
Seekord vaatame üle, mida tuleks silmas pidada, kui mõne töötaja kohta saabub kohtutäiturilt tööandjale akt.

Kohtutäiturite aktide ebakorrektse täitmise puhul võidakse määrata tööandjale sunniraha. Peale selle on kohtutäituritel õigus küsida ja tööandjal kohustus vastata, kui kohtutäitur küsib võlgniku elu- või asukoha ning kontaktandmete ja võlgniku tasunõude ning muude hüvede kohta. Samamoodi võib kohtutäitur saata aktid ja muud dokumendid tööandjale, kes on kohustatud need edastama võlgnikule. Seda kasutatakse puhkudel, kui kohtutäiturid ei ole ise saanud dokumente võlgnikule edastatud.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700