Autor: Anne Nurmi , Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 27. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elatisnõude täitmine töötaja sissetuleku arvelt

Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Anne Nurmi
Foto: erakogu
Täitemenetluse seadustik võimaldab täitemenetluses sissenõude pööramise võlgniku sissetulekule eeldusel, et on algatatud täitemenetlus täitedokumendi alusel.

Täitedokumendiks on elatise nõude notariaalselt tõestatud kokkulepe, millega võlgnik on andnud nõusoleku alluda kohesele sundtäitmisele ja jõustunud või viivitamata täitmisele kuuluv kohtuotsus või kohtumäärus.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700