Autor: Kadri Seeder, Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik • 2. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahulolu lisatasu teenimise võimalustega

Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder
Foto: erakogu
Palgainfo Agentuuri varasemad töötajate küsitlused on näidanud, et kui võrrelda erinevaid tööga rahulolu tegureid, näiteks läbisaamist kolleegidega, töökeskkonda vm, on töötajad rahulolematumad lisatasu teenimise võimalustega.

Töötajate töötasude uuringus paluti vastajatel märkida, kas nende põhiametikohal on viimasel kuuel kuul (maist oktoobrini 2017) makstud lisatasusid. Tööga seotud tasudest oli töötajatele viimase kuue kuu jooksul kõige sagedamini makstud ületunnitöö tasu, järgnesid öösel või riiklikel pühadel töötamise lisatasu, aasta, poolaasta või muu perioodi preemia ning iga kuu arvestatav individuaalne tulemustasu. Harvem oli makstud staažitasu ja kvaliteeditasu. 1% vastanutest märkis, et nad olid saanud ka mitteametlikku lisatasu.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700