3. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhatuse liikme ja FIE töötuskindlustushüvitis

Eesti Töötukassa hüvitiste osakonna juhataja asetäitja Ardo Rosin teeb ülevaate juhatuse liikmete ja füüsilisest isikust ettevõtjate võimalustest saada töötuskindlustushüvitist.

Juriidilise isiku juhatuse liikmed ei ole töötuskindlustuse seadusega kindlustatud isikud. Nendele makstud tasudelt ei peeta kinni töötuskindlustusmakset ja neil ei teki juhatuse liikmena tegutsedes töötuskindlustusstaaži. Küll aga võib juhatuse liige töötada samaaegselt mõne muu lepingu (nt tööleping) alusel, mille eest tekib tal töötuskindlustusstaaž. Kui antud leping lõpeb ning inimene vastab töötuskindlustushüvitise saamise tingimustele (töötuskindlustusstaaž, töösuhte lõpetamise alus), saab ta end töötuna registreerida, kui ta ei saa juhatuse liikmena tasu. Sellisel juhul tekib õigus töötuskindlustushüvitisele.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700