3. aprill 2018
Ainult tellijatele

Juhatuse liikme ja FIE töötuskindlustushüvitis

Eesti Töötukassa hüvitiste osakonna juhataja asetäitja Ardo Rosin teeb ülevaate juhatuse liikmete ja füüsilisest isikust ettevõtjate võimalustest saada töötuskindlustushüvitist.

Juriidilise isiku juhatuse liikmed ei ole töötuskindlustuse seadusega kindlustatud isikud. Nendele makstud tasudelt ei peeta kinni töötuskindlustusmakset ja neil ei teki juhatuse liikmena tegutsedes töötuskindlustusstaaži. Küll aga võib juhatuse liige töötada samaaegselt mõne muu lepingu (nt tööleping) alusel, mille eest tekib tal töötuskindlustusstaaž. Kui antud leping lõpeb ning inimene vastab töötuskindlustushüvitise saamise tingimustele (töötuskindlustusstaaž, töösuhte lõpetamise alus), saab ta end töötuna registreerida, kui ta ei saa juhatuse liikmena tasu. Sellisel juhul tekib õigus töötuskindlustushüvitisele.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Palgauudised.ee toetajad:
Marianne LõhmusPalgauudised.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700