18. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ahistamine töökohas – kas võivad tekkida rahalised nõuded tööandjale?

Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat Verner Silm
Foto: erakogu
Eestis kehtiva töötervishoiu ja tööohutuse seaduse kohaselt lasub tööandjal kohustus luua ja tagada töötaja tervisele ohutu töökeskkond. Ohutu töökeskkonna mõiste alla kuulub kaitse mitmesuguste füüsiliste, bioloogiliste, füsioloogiliste, keemiliste ja füüsikaliste ohtude eest. Paraku unustatakse sageli ära kõige enam muret põhjustav oht kontoritöös – psühholoogiline.

Iga tööandja kohustus on kaitsta töötajate elu ja tervist tööga seotud olukorras. Ka psühhosotsiaalne töökeskkond on tööandja vastutuse all ning sellega seonduvaid riske tuleb hinnata ja maandada. Tööandja seadusjärgne kohustus tagada võrdne kohtlemine töökohas tuleneb töölepingu seaduse §-st 3, mis ütleb: tööandja peab tagama töötajate kaitse diskrimineerimise eest, järgima võrdse kohtlemise põhimõtet ning edendama võrdõiguslikkust vastavalt võrdse kohtlemise seadusele ja soolise võrdõiguslikkuse seadusele.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700