Autor: Verner Silm, Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat • 27. juuni 2019

Töötaja õigus saada vaba aega

Töötaja on kohustatud täitma tööülesandeid tööandja ettevõttes tavalisel ajal ehk peab alluma tööandja kehtestatud tööaja korraldusele. Tööaja korraldus hõlmab eelkõige tööaja algust ja lõppu ning tööpäevasiseseid vaheaegu.
Verner Silm, Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat

Sellest tulenevalt on otsustusõigus tööaja korralduse üle eelkõige tööandjal, eeldusel et tööandja arvestab kõiki seadusest tulenevaid tööaja piiranguid ja muid tööaja korralduse osas töö- või kollektiivlepinguga kokku lepitud tingimusi. Seega peab tööandja arvestama töötaja õigusega vabale ajale.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700