Autor: Henry Auväärt , CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht • 12. juuli 2019
Ainult tellijatele

Pooled töövõtjad loobuvad kandideerimisest puuduliku palgainfo tõttu

Hiljutise tööturu-uuringu tulemused näitavad, et Eesti töövõtjad ootavad tööturu läbipaistvamaks muutumist. Nimelt selgus uuringust, et vähene info pakutava töötasu kohta on peamine põhjus, miks kandideerimine pooleli jäetakse – iga teine kandideerimise katkestanud tööotsija loobus just puuduliku palgainfo tõttu.

CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt

Lisaks tõi 44% töövõtjatest kandideerimise katkestamise põhjusena välja tööandja ebapiisava tagasiside ja 37% loobus, sest palgainfo jäi puudulikuks ka värbamisprotsessi järgmistes etappides. Enam kui kolmandik kandideerimise pooleli jätnutest leidis, et tööandja ei kontakteerunud nendega lubatud ajal (36%) või et töövestlusel saadud teave erines suurel määral tööpakkumises kirjeldatust (34%). 27% töövõtjatest katkestasid kandideerimise põhjusel, et kandideerimisprotsess oli ajaliselt liiga pikk.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Palgauudised.ee toetajad:
Marianne LõhmusPalgauudised.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700