Autor: Raamatupidaja.ee • 5. august 2019

Kasutamata jäänud puhkusepäevad lõpparves

Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja Kaire Saarep selgitab koos näidetega, kuidas on korrektne arvutada kasutamata jäänud puhkusepäevi töötaja töölt lahkumise korral.
Tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja Kaire Saarep

Küsimus: Olen pool aastat tööl ning soovin töölt lahkuda, on antud ka lahkumisavaldus ülemusele. Kuid puhkust pole olnud, ning väljateenitud puhkusepäevi on 9. Kuid poole aasta peale peaks kokku olema 14. Välja saan võtta ainult 9 ning ülejäänud lähevad siis muule ajale või järgmise aasta põhipuhkuse lisaks? Selline küsimus, et kui töölt lahkun siis kas lõpparvesse kompenseeritakse siis 9 (välja teenitud) päevase puhkuse tasu või siiski 14? Sest kuhu need 5 päeva kaoksid kui muidu peaksid minema lihtsalt muu aja peale üle?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700