Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 12. august 2019

Alaealiste isikute töötamine

Alaealisteks loetakse isikuid kuni 18. eluaastani (Tsiviilseadustiku üldosa seadus § 8 lg 2). Alates 18. eluaastast on isik täiskasvanu ja võib asuda tööle. Kuid ka alaealised isikud tahavad töötada. Sageli teevad alaealised töid, mida nad ei tohiks ja saavad selle eest vähem töötasu kui täiskasvanud. Alaealistel on hea meel, et tööd saadakse ning oma õiguste eest ei oska nad seista.
Foto: Raul Mee

Samas paljud alaealised isikud ei tea seda millistel tingimustel saab neid tööle võtta ning ka seda, mis tööd nad teha tohivad ning palju töö eest tasu tuleb maksta. Samuti seda, et ka alaealisel töötajal on õigus saada töölt lahkudes töötatud aja eest puhkuse kompensatsiooni.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700