Autor: Marianne Lõhmus, raamatupidaja.ee juht, Raamatupidamise Praktiku peatoimetaja • 7. oktoober 2019

Isa vanemahüvitise muudatused

Perehüvitiste seaduse muudatus jõustub 1. juulil 2020, pikendades isadele võimaldatava puhkuse aega ja muutes puhkuse hüvitamise tingimusi.
Marianne Lõhmus tutvustab vanemahüvitisega seotud muudatusi
Foto: Andras Kralla

Kuni 1. juulini 2020 saavad isad kasutada isapuhkust kahe kuu jooksul enne arsti või ämmaemanda määratud eeldatavat sünnituse tähtaega või kahe kuu jooksul pärast lapse sündi. Puhkust ei pea välja võtma ühekorraga, seda võib teha ka osade kaupa. See tähendab, et on võimalik kasutada osa puhkust enne lapse sünnitähtaega ja ülejäänu pärast uue ilmakodaniku sündi. Puhkust saab kasutada ainult tööpäevadel.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700