Autor: Verner Silm, Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat • 9. september 2019

Agent/töötaja – püsiva tegevuskoha laiem tõlgendus

Paljud Eestis tegutsevad välisettevõtted on siin palganud kohalikke töötajaid, kes vastutavad siinse turu eest ja viivad ellu ettevõtte äritegevust. Olukorras, kus töötaja viib ellu välismaise äriühingu peamist majandustegevust, peab olema arusaadav, et välismaisel äriühingul on tekkinud või on tekkimas püsiv tegevuskohta Eestis.

Samas alati ei pea kohalik töötaja isegi viima ellu märkimisväärset äritegevust, et püsivat tegevuskohta tekitada, siinkohal näevad seadused ja välislepingud ette rea erandeid, millal loetakse püsiv tegevuskoht tekkinuks ning millistel juhtudel on tegemist ainult abistava ja ettevalmistava tegevusega, mis püsivat tegevuskohta ei tekita.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700