Autor: Anne Nurmi , Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 11. september 2019

Tööandja töövaidluses

Töövaidlus on töösuhtes töölepingu alusel tekkinud eraõiguslik vaidlus tööandja ja töötaja vahel. Töötaja ja tööandja vaheline vaidlus ei ole aga alati töövaidlus.

Näiteks kui tööandja nõue seisneb töötaja poolt tööandjale õigusvastaselt tekitatud kahju hüvitamises mitte töölepingu rikkumisega seonduvalt, vaid muul alusel, siis ei ole tegemist töövaidlusega. Sellisel juhul on tööandjal õigus nõuda töötajalt kahju hüvitamist lepinguvälisel alusel (VÕS § 1043). Töölepingu rikkumise korral ei ole tööandjal võimalik valida, kas ta esitab nõude lepingulisel või lepinguvälisel alusel.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700