Autor: Reet Raud, Eesti Töötukassa töövõimetoetuse osakonna juhataja • 13. september 2019

Töövõimetoetuse arvestamisest

Töövõimetoetuse päevamäära suurust indekseeritakse iga aasta 1. aprillil riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel kehtestatud riikliku pensioni indeksiga. Töötukassa makstav töövõimetoetus on maksuvaba, ei lähe inimese aastatulu arvestusse ega mõjuta maksuvaba tulu suurust.
Eesti Töötukassa töövõimetoetuse osakonna juhataja Reet Raud

Töövõimetoetuse kehtiv päevamäär on 13,79 eurot. Osalise töövõime korral on toetus 57% kehtivast päevamäärast (7,86 eurot päevas, keskmiselt 235,81 eurot kuus) ja puuduva töövõime korral 100% kehtivast päevamäärast (13,79 eurot päevas, keskmiselt 413,70 eurot kuus).

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700