Autor: Raamatupidaja.ee • 12. detsember 2019

Kas võib töölepingu üleöö lõpetada

Ühel päeval enam senine töö ei meeldi. Jätad lahkumisavalduse ülemuse lauale ja ametisse ei ilmu, sest töösuhe sai lõpetatud. Mõtlemata, kas tööandjal on seetõttu õigus nõuda leppetrahvi. Liiatigi, kui lahkumise põhjused on ebamäärased.
Foto: pixabay

Just sel moel toimis üks Raplamaa mees, kes oli ametis täistööajaga, kuid töötas graafiku alusel. Ta jättis vastavasisulise avalduse oma ülemuse lauale ja kadus. Paar päeva hiljem avastas tööjuht, kes oli mehele tööülesandeid jaganud, et töö oli tegemata ja helistas talle. Selgus, et töömees oli lapse haigestumise tõttu võtnud haiguslehe, aga temaga vesteldes jäi tööjuhile ühtlasi mulje, et mees ei tahagi enam antud firmas töötada ja soovis töölepingu poolte kokkuleppel lõpetada. Sellest tulenevalt kirjutas tööjuht ka mehe lahkumisavaldusele nõustumismärke. Hiljem selgus, et töötaja soovib töölepingu lõpetada hoopis tööandjapoolse rikkumise tõttu, kuigi esitatud avalduses ta ei põhjendanud ega selgitanud, milles see täpsemalt seisnes. Kuna väited rikkumisest olid väärad ja paljasõnalised, siis polnud töötajal põhjust töölepingut erakorraliselt üles öelda. Tööandja ei olnud teda ebaväärikalt kohelnud või millegagi ähvardanud. Küll väitis mees pärast tööjuhile lahkumisavalduse esitamist, et oli saanud tööülesandeid täites songa. Varasemalt polnud ta sellest tööandja esindajale rääkinud, samuti ei olnud esitanud sellekohast arstitõendit. Ka ei eeldanud mehe tööülesanded suurte raskuste tõstmist, millest song enamasti tekib.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700