Autor: Raamatupidaja.ee • 6. veebruar 2020

Pensioni ABC: taga endale väärikas vanaduspõlv

Kogumispensioni teise samba ümberkorralduste valguses on mõistlik oma tuleviku pensionile mõelda juba täna. Suurema vabadusega kaasneb ka vastutus läbi mõelda, kuidas endale pensionieaks tagada väärikas sissetulek.
Foto: pixabay

Valitsus plaanib muuta seni kohustusliku teise samba vabatahtlikuks. Muudatuste jõustudes ei ole vajalik kohe midagi teha – kõik, kes tahavad, võivad rahulikult teise sambasse kogumist jätkata. Lisaks tuleb juurde rida uusi valikuid: kogumist võib jätkata pensioni investeerimiskontol, liituda võivad ka varem kui 1983 sündinud. Vajaduse korral saab peatada samba sissemaksed ja ka sambast lahkuda.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700