Autor: Dana Ihsanova, Rödl & Partner Advokaadibüroo jurist • 25. märts 2020

Kolleegi asendamine ja asendustasu

Töösuhetes tekib paratamatult olukordi, kus töötaja on puhkusel või haiguslehel, kuid töö vajab siiski tegemist. Samuti tuleks töötaja heaolu nimel vältida olukorda, kus töötaja puhkuse ajal kuhjub liiga palju tööd. Asendamise kord ei ole seadusega sätestatud, seega tuleks tööandjal ja teist töötajat asendaval töötajal enne lisaülesannete täitmist selgelt üksikasjades kokku leppida.
Foto: pixabay

Töötajat saab kohustada tegema tööd, milles pooled on kokku leppinud või milles ei ole küll otseselt kokku lepitud, kuid mis tuleneb kokkulepitud töö iseloomust. Kui töötaja töökohustuste hulgas ei ole ette nähtud kolleegi asendamist ja asendamine ei ole ka kaudselt tema tööga seotud, võib töötaja sellest keelduda. Samal ajal peaksid pooled tegutsema üksteise suhtes mõistlikult ja lojaalselt ning kaaluma, kas keeldumine on põhjendatud. Erakorralise olukorra puhul võib tööandja asendamise määrata ühepoolselt.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700