Autor: Verner Silm, Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat • 26. märts 2020

Isikliku auto kasutamise kompensatsioon ja 1. jaanuarist 2020 kehtima hakanud tasuta transport

Igas ettevõttes ei ole oma ametiautot ja töötajad peavad sellest tulenevalt kasutama isiklikku sõiduautot, et teha tööga seotuid sõite. Vaatamegi üle isikliku sõiduauto kasutamise regulatsiooni – õigused ja kohustused, mis töötajal ja tööandjal tekivad. Peale sõiduauto isikliku kasutamise on kõne all ka uus sellest aastast kehtima hakanud tasuta transpordi regulatsioon.
Verner Silm, Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat

Nagu pealkiri ütleb, saab hüvitist maksta sõiduauto kasutamise eest, mis ei ole tööandja omanduses ega valduses. Töötaja kasutatav sõiduauto ei pea olema kasutaja isiklikus omanduses, kuid tuleb tõendada selle kasutusõigust. Kasutamisõigus on fikseeritud kas sõiduki registreerimistunnistusel või omaniku koostatud volikirjas. Sõiduautoks loetakse ainult M1- ja M1G-kategooria sõidukeid.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700