Autor: Raamatupidaja.ee • 26. märts 2020

Töömahu vähenemine ja koondamine- uued võimalused

Tööinspektsiooni nõustamisjurist Greete Kaar selgitab, millised on ettevõtjate võimalused ettenägematutel ja tööandjast mitteolenevatel põhjustel töömahu vähenemise olukorras. Nüüd saab TLS § 37 kasutada ka siis, kui tööd ei ole üldse anda.
Foto: pixabay

Küsimus: Oleme tootmisettevõte ning näeme, kuidas tellimused on vähenenud. Praegu veel mõned tellimused on, kuid kindlasti mitte sellises mahus nagu enne. Tõenäoliselt väheneb see veelgi ning lõpuks ei ole töötajatele üldse enam tööd anda. Kuidas seda olukorda lahendada – kas saame töötaja töötasu ühepoolselt vähendada või peame maksma ikkagi keskmist töötasu?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700