Autor: Kadri Kütt, Statistikaameti meediasuhete juht • 4. juuni 2020

Rakendus, mis lihtsustab palgaläbirääkimisi

Palganumbrid võivad segadust ja eriarvamusi tekitada nii tööandjate kui ka töötajate jaoks ning eelkõige palgaläbirääkimistel. Statistikaametil valmis palgarakendus ametipalk.stat.ee, mis teeb kättesaadavaks andmed, millele avalikkusel varem ligipääsu polnud ja aitab seeläbi tööturgu läbipaistvamaks muuta.

Ettevõtjatel on ideaalses tööturu olukorras võimalus talentide vahel valida, tööjõupuuduse korral tuleb töötajate eest aga võidelda. Töötasu on tööturu olukorrast alati mõjutatud ja arutelud selle üle ei puuduta vaid uute inimeste värbamist. Palganumber on kokkulepe, mille tulemusena peaksid rahul olema nii tööandja kui töötaja. Sageli võib aga olla keeruline hinnata, mis on töö eest õiglane ja motiveeriv tasu.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700