Autor: Raamatupidaja.ee • 6. juuli 2020

Uuring: tööandjad on värbamise osas pessimistlikud

Värbamisplaane kaardistava rahvusvahelise uuringu kohaselt mõjutab koroonaviirusest alguse saanud kriis kõiki kontinente – enamike riikide tööandjad pole olnud mitmekümne aasta vältel kordagi nii pessimistlikud kui praegu. Paljude tööandjate hinnangul on käesolev kriis sügavam ja karmim kui eelmine üleilmne majanduskriis.
Foto: Pixabay

ManpowerGroupi kvartaalse uuringu raames küsitleti 34 000 tööandjat 43 riigist, et teada saada, millised on nende kolmanda kvartali värbamisplaanid. Paarikümne aasta jooksul pole tulemused olnud kordagi nii negatiivsed kui praegu. Näiteks Suurbritannias ja Prantsusmaal on värbamispessimism aegade sügavaim, Ameerika Ühendriikides oldi viimati sama pessimistlikud 2009. aastal, eelmise majanduskriisi tipus. Mitte üheski küsitletud riigis polnud värbamisoptimism eelmise aastaga sarnasel tasemel.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700