Autor: Orsolya Soosaar , Eesti Panga ökonomist • 19. august 2020

Olukord tööturul on endiselt ebakindel

Teises kvartalis suurenes tööpuudus 7,1%ni ja hõive kahanes aasta varasemaga võrreldes 3,6%. Hõive kahanemise taga oli teenindussektor, mida koroonaviiruse levik ja selle tõkestamise meetmed kõige tugevamini mõjutasid. Kuigi viimastel kuudel on tööturul näha olnud stabiliseerumise märke, on edasine väljavaade endiselt ebakindel.
Orsolya Soosaar, Eesti Panga ökonomist
Foto: Eiko Kink

Mitmed suurema sagedusega koostatavad andmeallikad näitavad, et olukord tööturul on viimastel kuudel stabiliseerunud, kuigi võrreldes kriisieelse ajaga selgelt nõrgem. Töötamise registri andmete järgi kahanes töösuhete arv mai lõpuks aastavõrdluses 3%, kuid on olnud sellest saati parenemise kursil. Mõningal määral võib olukorda tegelikust paremana näidata töötasu hüvitise mõju, sest selle tingimused teevad koondamise ühe kuu jooksul pärast hüvitise saamise aega väga kalliks.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700