Autor: Alice Salumets, Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 24. september 2020

Muudatused seoses välismaalaste töölevõtmisega

1. juulil 2020 jõustus välismaalaste seaduse muutmise seadus, mille eesmärk on ajakohastada välismaalaste Eestis elamist, töötamist ja õppimist puudutavat regulatsiooni, viia seadus rohkem kooskõlla praktiliste vajadustega ja kaotada seaduse rakendamisel ilmnenud kitsaskohad. Samuti sooviti seadust täpsustada, et vältida väärtõlgendusi, eriti seoses renditööjõuga.
Foto: Meeli Küttim

Oluline on märkida, et välismaalaste seadus ei reguleeri Euroopa Liidu liikmesriigi, Euroopa Majanduspiirkonna ega Šveitsi Konföderatsiooni kodaniku Eestis töötamist ja elamist. Neile kohaldub Euroopa Liidu kodaniku seadus. Seega puudutab välismaalaste seadus n-ö kolmandate riikide kodanikke, näiteks ukrainlasi.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700