Autor: Raamatupidaja.ee • 7. oktoober 2020

Parima kaitse tagab korrektselt vormistatud töösuhe

Hea töösuhe algab lepingu läbi rääkimisest ning lepingu sõlmimisest. Eestis tuleb tööandjal teha kanne ka töötamise registrisse. Kõik need tegevused on olulised selleks, et mõlema poole õigused oleksid kaitstud – tööandja teaks, et tal on olemas inimene, kes vajalikud ülesanded täidab. Töötaja teab, et ta saab töö eest tasu ja vajadusel avaneb sotsiaalne turvavõrk – olgu selleks siis vanemahüvitis, tulevane pension või tugi ajaks, kui ta peaks töö kaotama.
Foto: tooelu.ee

Sellest hoolimata on töö deklareerimata jätmine ja ümbrikupalga saamine jätkuvalt arvestatav probleem. Sama probleem on aktuaalne kogu Euroopas. See käivitaski üle-euroopalise kampaania #EU4FairWork, mille käigus võeti Euroopa riikides kõrgendatud tähelepanu alla ebaseadusliku töötamise problemaatika. Septembri keskel ühe nädala jooksul tehti kogu Euroopas samaaegselt erinevaid tegevusi, et tõmmata tähelepanu korrektse töösuhte vormistamise vajadusele ning kontrollida töökohtades toimuvat, et eksijaid korrale kutsuda. Kuigi töötamise korrektselt vormistamata jätmine on probleemne ka siinsete töötajate, eriti noorte seas, olid seekord eriti luubi all välismaised töötajad.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700