Autor: Raamatupidaja.ee • 8. oktoober 2020

Tasub teada: puhkusearvestus ja puhkuseavaldus

Lugejate küsimustele vastab Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh.
Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

? Töötaja töötab vahetustega ehk graafiku alusel. Summeeritud tööaja arvestust ei rakendata. Töötaja soovib kuus tööpäeva lapsepuhkust võtta. Avaldusel on puhkuse perioodiks märgitud 25.–30.09.2020 (sh 26.–27.09 laupäev ja pühapäev, mis on töötajal sel kuul tema graafiku järgi tööpäevad). Kas sel juhul on tegemist lapsepuhkuse kuuepäevase perioodiga ja kuidas on õige arvestada töötaja tegelikku tööajanormi? Kas kalendrijärgsed tööpäevad miinus 6 tööpäeva või selle töötaja töönorm konkreetsel kuul miinus need tööpäevad, mis satuvad selle lapsepuhkuse perioodi?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700