Autor: Raamatupidaja.ee • 27. oktoober 2020

Peamine põhjus, miks inimesed kaugtööd eelistavad

Kaugtöö eelisena nähakse tugevat tootlikkust, selgub rahvusvahelise sõltumatu uuringufirma KRC korraldatud ja Microsofti tellitud töökultuuri ja äriettevõtete efektiivsuse korrelatsiooni analüüsivast uuringust. Selle eesmärk oli välja selgitada, kuidas saavad ettevõtted motiveerida töötajaid ajal, mil kaug- ja hübriidtöö saab uueks normaalsuseks.
Foto: Unsplash

Ühe põhilise positiivse uurimistulemusena tuli välja, et kaugtöö eelisena nähakse tugevat tootlikkust. Negatiivsena toodi välja, et kaugtöö tulemusena on ettevõtted vähem innovatiivsed. Üleminek harjumuspärasest üheksast viieni kontorikeskkonnast uude reaalsusesse tekitab paljudes meeskondades tunde, et nad ei ole nii tihedalt seotud ja on teistest eemal. Ehkki individuaalne tootlikkus tundub tugev, nähakse tegevustes innovatsiooni langust. Lisaks tuli välja, et nii juhid kui ka töötajad ei soovi kriisist väljumisel naasta vanade tööviiside juurde.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700