Autor: Palgauudised.ee • 20. november 2020

Kandideeri praktikale riigisektoris

Integratsiooni Sihtasutus alustab novembris praktikaprogrammiga, mille raames pakuvad erinevad ministeeriumid, Riigikantselei ja Õiguskantsleri Kantselei praktikakohti eesti keelest erineva emakeelega tudengitele. Programmi eesmärk on tutvustada noortele töövõimalusi riigiasutustes ja julgustada neid tulevikus kandideerima avaliku sektori ametikohtadele.
Uus praktikaprogramm soodustab mitmekesisust riigisektoris
Foto: Pixabay

„Riigisektoris nii nagu ka tööturul üldiselt pööratakse aina enam tähelepanu töötajaskonna mitmekesistamisele. Teisest rahvusest teenistujate suurem osakaal avalikus sektoris aitab kujundada poliitikat, mis kaasab erinevaid sihtrühmi ning arvestab seejuures rohkem eri inimeste sotsiaal-kultuuriliste eripäradega,“ ütles Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman. „Eelmise aasta seisuga on avaliku teenistuse aruande kohaselt riigi ametiasutustest tööl 10,3% teisest rahvusest teenistujaid, seejuures ministeeriumides vaid 2,8%. Just selle tõttu keskendub programm peamiselt ministeeriumi kui tulevase töökoha atraktiivsuse tõstmisele noorte seas,“ lisas Piret Hartman.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700