Autor: Kai Saard • 26. november 2020

Kodukontorisse sundida ei saa; öötundide eest tuleb maksta tasu

Kui töötaja teeb tööd kodus, aga kindel tööaeg (nt üheksast viieni) pole fikseeritud ja päeval tuleb tegeleda palju pereasjadega, siis võib juhtuda, et töö tehakse ära alles öötundidel. Selle eest peab aga maksma vastavat tasu. Kuidas selliseid olukordi õiguslikus mõttes lahendada, mida teha kodus juhtunud tööõnnetuste korral ja kas töötaja võib kodukontoris töötamisest keelduda?

Asjast rääkis lähemalt PwC Legal Eesti ühinguõiguse ja tööõiguse valdkonna juht, vandeadvokaat Indrek Ergma.

Foto: Pixabay
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700