Autor: Kadri Seeder, Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik • 25. november 2020

Soodustused töötajatele 2020. a sügisel

2020. aasta oktoobris korraldasid Palgainfo Agentuur ja tööportaal CVKeskus.ee organisatsioonide tööturu- ja palgauuringu, kus uuriti ka töötajatele soodustuste pakkumise muutuseid organisatsioonides. Uuringud näitavad, et soodustustega rahulolul on tugev seos töötajate suhtumisega oma organisatsiooni – kas nad hindavad seda tööandjana ja soovitaksid seal töötamist ka oma tuttavale. Soodustustega rahulolu kahandab see, kui soodustusi pakutakse vähe ja need ei vasta töötaja eelistustele.
Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder
Foto: Meeli Küttim

Soodustused on tööandja poolt töötajale pakutavad hüved, mille pakkumine ei tulene seadusest vms õigusaktist ega tööandja enda töökorralduslikest vajadusest. Näiteks seadusega ette nähtud täienduskoolitusi ei saa lugeda soodustuseks, samuti ei saa lugeda hüveks kodus töötamise võimalust, kui tööandja ei pakugi töökohta kontoris või seda ei võimaldata terviseriskidest tulenevalt. See aga ei tähenda, et soodustuste pakkumisel puuduvad tööandjal huvid või eesmärgid.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700