Autor: Dana Ihsanova, Rödl & Partner Advokaadibüroo jurist • 26. november 2020

COVID-19 ja isikuandmete töötlemine töösuhtes

Viiruse levik on kaasa toonud hulga väljakutseid tööandjatele. Olukorras, kus tööandja on kohustatud tagama ohutu töökeskkonna ja töötajate terviseandmete kogumine on eriti vajalik, tasub siiski meeles pidada, et isikuandmete töötlemisel kehtivad andmekaitse reeglid.
Foto: Pixabay

Endiselt kehtib põhimõte, et isikuandmeid kogutakse ja töödeldakse nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik. Tööandja võimalused koguda töötaja terviseandmeid on üldjuhul väga piiratud, sest tervisega seotud andmed kuuluvad eriliigiliste andmete hulka. Tööandja on õigustatud küsima, kas töötaja on viibinud hiljuti riskipiirkonnas või kokku puutunud nakatunud inimestega, kuivõrd selline info ei ole eriliigiline. COVID-19 kontekstis on põhjendatud tööandjal küsida töötajalt kinnitust selle kohta, et töötaja ei kujuta endast ohtu teistele töötajatele ja töökeskkonnale. Vastasel juhul ei saaks tööandja täita oma seadusest tulenevat kohustust tagada ohutu töökeskkond.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700