Autor: Palgauudised.ee • 30. november 2020

Kuidas muutusid palgad kolmandas kvartalis

Statistikaameti palgarakenduses on nüüd nähtaval selle aasta kolmanda kvartali mediaanpalkade andmed. Muutust töösuhete arvus näeb eelkõige kriisist enim räsitud majutuse ja toitlustuse tegevusalal ning noorte töötajate seas.
Foto: Pixabay

Palgarakendusse ametipalk.stat.ee lisandunud andmetest on võrreldes teise kvartaliga mõnede ametite puhul näha väikest mediaanpalga tõusu. „Teises kvartalis oli ameteid, mille palk järsult langes, näiteks hambaravi töötajatel (hambaarstidel, hambaraviõdedel). Kolmandas kvartalis, kui enam piiranguid ei olnud, tõusid nende palgad taas ja kriisieelsest tasemest isegi kõrgemale,“ selgitab statistikaameti andmeteadur Kadri Rootalu.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700