Autor: Palgauudised.ee • 3. detsember 2020

Vabariigi Valitsus kehtestas 2021. aasta sisserände piirarvu

Tänasel istungil kinnitas Vabariigi Valitsus järgmise aasta sisserände piirarvu seaduses lubatud maksimummääras 0,1% Eesti alalisest elanikkonnast. 2021. aasta sisserände piirarv on 1315.
Foto: Pixabay

Sisserände piirarv reguleerib peamiselt töö- ja ettevõtlusrännet kolmandatest riikidest. Piirarvu eesmärk on eelkõige kaitsta Eesti enda tööturgu ja suunata tööandjad eelistama Eesti elanikest tööjõudu. „Sisserände piirarv ei tohi ületada aastas 0,1 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast. Kuivõrd viimastel aastatel on sisserände piirarv täitunud ja elamisloa taotlejaid on rohkem kui piirarv elamislube anda võimaldab, siis on põhjendatud kehtestada piirarv maksimummääras,“ rääkis siseminister Alar Laneman.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700