Autor: Palgauudised.ee • 30. detsember 2020

Valitsus kujundas seisukoha ELi miinimumpalga direktiivi eelnõu suhtes

Valitsus arutas Euroopa Komisjoni direktiivi eelnõu ettepanekuid piisavate miinimumpalkade kohta Euroopa Liidus. Valitsus toetas põhimõtet, et igale töötajale tuleb tagada piisav miinimumpalk ning direktiiv ei tohi riivata sotsiaalpartnerite autonoomiat ega riikide pädevusi miinimumpalga kehtestamisel.
Foto: Pixabay

Peaminister Jüri Ratas märkis, et loomulikult on oluline tagada, et inimesed nii Eestis kui ka kogu Euroopa Liidus teeniksid inimväärset palka kõikjal, kus nad töötavad. „Samuti on tähtis sotsiaalpartnerite roll palgaläbirääkimistel. Seega toetame Eestis jätkuvalt nende vabadust pidada palgaläbirääkimisi iseseisvalt, nagu seda tehakse praegu,“ sõnas Ratas.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700