Autor: Palgauudised.ee • 7. jaanuar 2021

Kaugtöö regulatsiooni tuleb muuta paindlikumaks, et tööandjad saaksid julgemalt lubada töötajaid kodukontorisse

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda pöördus sotsiaalministeeriumi poole ettepanekuga muuta töötervishoiu ja tööohutuse seadust kaugtöö osas nii, et tööandja vastutaks vaid selle eest, mida ta saab reaalselt mõjutada. Tänane kaugtöö regulatsioon näeb tööandjale ette ebamõistlikult suure vastutuse ohutu töökeskkonna tagamise eest kodukontoris, kus tööandjal puudub kontoroll töökoha üle.
Foto: Pixabay

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts sõnas tehtud ettepanekut kommenteerides, et aina rohkem inimesi töötab distantsilt ning seetõttu peab ka regulatsioon käima töömaailma muutustega kaasas. “Kuna töötajatel on rohkem vabadusi oma töökoha valikul, olgu selleks kodukontor või mõni muu lahendus, peaksid nad ka ise rohkem vastutama tingimuste eest, kus tööd teevad ning seda eriti juhul, kui töötegemise koht on tööandja otsese kontrolli alt väljas. Ehk kui tööandjal puudub mõistlik kontroll töökoha tingimuste üle, ei saa temalt ka eeldada täielikku vastutust ning seetõttu peaks ta seaduse järgi vähemalt selles osas vastutusest vabanema, kus tal puudub kontrolli võimalus,“ ütles Palts.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700