Autor: Raamatupidaja.ee • 8. jaanuar 2021

Kas II pensionisamba väljamakse mõjutab maksuvaba tulu?

2021. aasta tõi võimaluse oma II pensionisamba üle ise otsustada. Kas soovitakse kogumist jätkata, süsteemist väljuda või hakata kasutama hoopis investeerimiskontot, et oma raha üle iseseisvalt investeerima hakata. Suur muutus on kaasa toonud rohkelt segadust, sealhulgas küsimuse, kas II samba väljamakse mõjutab maksuvaba tulu arvestust.
Foto: Pixabay

Teise pensionisamba vabaks laskmisega liiguvad kaasas mitmed müüdid - alustades sellest, kuidas kehv tulemus pensionisambas on eelkõige riigi süü, kuni väiteni, et II samba väljamakse toob 2022. aastal kaasa üllatuse tuludeklaratsioonile, kuna maksuvaba tulu piirmäär on ületatud.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700