Autor: Palgauudised.ee • 19. jaanuar 2021

Seisukohad miinimumpalga direktiivi eelnõu osas

Euroopa Komisjon saatis eelmisel aastal kooskõlastamisele miinimumpalga direktiivi eelnõu. Ettepaneku kohaselt tuleksid nii Eestile kui ka teistele Euroopa Liidu liikmesriikidele täiendavad kohustused seoses miinimumpalga reguleerimisega. Valitsus kinnitas eelmise aasta lõpus Eesti seisukohad miinimumpalga direktiivi eelnõu osas, mis on hetkel menetlemisel riigikogus. Seisukohtade ning seletuskirja koostamisel arvestati osaliselt koja seisukohtadega, näiteks liikmesriikide eripärade arvestamise ning sotsiaalpartnerite autonoomsuse osas.
Foto: Pixabay

Hetkel toimub Eestis miinimumpalga kehtestamine järgmiselt: ametiühingute ning tööandjate esindajad sõlmivad arutelu tulemusena kokkuleppe, mille alusel kehtestab valitsus määruse, mis seab miinimumpalga. Euroopa Liidu liikmesriikides on hetkel kaks erinevat varianti, kuidas miinimumpalk paika pannakse: osad riigid kehtestavad miinimumpalga seaduspõhiselt ning teistes riikides põhineb miinimumpalk kollektiivlepingutel. Euroopa Komisjon on paigutanud esialgses mõjuhinnangus Eesti seaduspõhise miinimumpalgaga riikide hulka.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700