Autor: Anu Jõgi • 25. jaanuar 2021

Soome kaalub Kalevipoegadele karantiinitoe maksmist

Soome tervishoiuministrit teeb murelikuks Balti riikidest ja Ida-Euroopast saabuva ehitustööjõu suhtumine, kes pelgab testi positiivse vastuse korral mitme nädala teenistusest ilma jääda.
Foto: Andras Kralla
Soome sotsiaal- ja tervishoiuministri Aino-Kaisa Pekoneni sõnul tuleks tööandjatel nõuda välismaalt tulevatelt töötajatelt negatiivset koroonatesti tulemust. Ta paneb ette maksta pandeemiatoetust Soome saabujatele, kes vabatahtlikult karantiini jäävad.

Pekonen on mures Soome koroonaolukorra pärast, mis praegu on Euroopa parim ja nakatumisnäitajad on langustrendis. Hoiatav on Iirimaa näide, mille varasemast nakkavama viirusemutatsiooni levik mõne nädalaga musternäitest kriisimaaks muutis.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700